Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Оригінальний рецепт тарталеток з печінковим мусом, прикрашених зеленню
    * тарталетки
    * 20 перепелиних яєць
    * 20 помідорів чері
    Для печінкового мусу:
    * 500 г курячої печінки
    * 150 мл вершків 10-20%
    * 150 г моркви
    * 150 г цибулі
    * зелень, сіль, перець, рослинне масло - за смаком
    Інструменти:
    * 1 гострий ножик
    * 1 столова ложка
    * 1 склянку
    * мисочка
    * дерев'яна лопатка
    * блендер
    * дрібна терка
    * кулінарний шприц
    * блюдо для тарталеток
    * посуд сервіровки
    Рецепт:
    1. Дрібно нарізати цибулю. Моркву натерти на дрібній терці. Обсмажити цибулю на рослинній олії і додати моркву. Трохи обсмажити і викласти печінку. Смажити протягом 15-20 хвилин, при помішуванні. Остудити.
    2. Помістити в блендер готову печінка, влити вершки і подрібнити.
    3. Якщо немає блендера, можна печінка пропустити через м'ясорубку, потім додати вершки і перемішати.
    4. Додати до печінки зелень, посолити, поперчити і перемішати.
    5. Розрізати на дві частини помідори черрі і яйця. Викласти печінковий мус в тарталетки (кулінарним шприцом або ложкою). Яйця й помідори черрі - на мус. Прикрасити зеленню.
    Рада
    бажано Використовувати маленькі тарталетки. Можна замість черрі взяти звичайні помідори, нарізані невеликими шматочками, замість перепелиних яєць можна використовувати курячі. Виходить близько 40 невеликих тарталеток із зазначеної кількості інгредієнтів. Виходить дуже-дуже ніжним мус. Доповнюють смак черрі і перепелині яйця і надають тарталеткам яскравість.