Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Ингредиентыкрасная смородина - 1000 м;цукровий пісок - 800 г, вода - 50 г.
    Ягоди червоної смородини вимити, обсушити, відокремити від гілочок.
    Ягоди покласти в каструлю, додати води. Поставити на середній огонь.Вскоре ягоди нагріються і почнуть лопатися. Допомогти ягодам віддати сік, придушивши їх товкачем або шумівкою. Вийде пристойну кількість соку.
    Довести ягідне місиво до кипіння, додати цукор. Кип'ятити 3 хвилини. Потім зняти з вогню.
    Процідити вміст каструлі через дрібне сито. При цьому не слід тиснути ягоди про стінки сита. Просто помішувати їх ложкою на дні сита. Нехай у макусі залишиться трохи соку, зате желе вийде прозорим і без зайвих домішок.
    Желе з червоної смородини розкласти по чистим банкам, закрити кришкою, охолодити і прибрати в холодильник.
    Залишився макуха повернути в каструлю, додати 1 л води і довести до кипіння. Процідити через сито і охолодити. Отриманий компот з червоної смородини випити негайно.