Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Неймовірно смачний торт! Я навіть сама не очікувала. Робиться елементарно. Я приготувала до свого дня народження - батько і чоловік були в невимовному захваті. До речі! При тому, що я не люблю варене згущене молоко, тут абсолютно органічне переплетення смаків. Хочеться, щоб такий тортик весь час стояв в холодильнику.
    Інгредієнти:
    пряне (імбирне) печиво - 75 гр;
    звичайне печиво (у мене з топленим молоком) - 75 гр;
    вершкове масло - 100 гр;
    банани - 2 шт;
    варена згущене молоко - 250 гр;
    маскарпоне - 200 гр;
    цукор - 50 гр;
    сметана 15% - 400 мл;
    какао і цукрова пудри для обсипання - за ст.л.
    Розтоплюємо вершкове масло.
    Печиво разломаем на шматки і перетворений на крихту в блендері або комбайні.
    Висипаємо крихти в миску, виливаємо туди растопленое вершкове масло і перемішуємо.
    Беремо рознімну форму і викладаємо масу на дно, утрамбовуючи пальцями. Краю робити не треба.
    Якщо не хочете пальцями - трамбуйте дном стакана.Убираем в холодильник охолоджуватися на 10-15 хвилин.
    Ріжемо очищені банани на кружечки товщиною 0,5 мм.
    Викладаємо банани по всій поверхні основи.
    Поливаємо вареним згущеним молоком і розподіляємо її по всій поверхні бананів. Знову прибираємо в холодильник на 15 хвилин.
    Маскарпоне розтираємо з половиною цукру в невеликій мисці.
    В іншій великій мисці збиваємо сметану кілька хвилин додаємо цукор, що залишився, знову збиваємо 2 хвилини.
    Далі порціями додаємо маскарпоне і збиваємо до однорідного стану крему (після кожної порції маскарпоне, а я поділила його на 4 частини, збиваємо з хвилині).
    Дістаємо баноффи з холодильника, викладаємо крем і знову ставимо в холодильник мінімум на годину. (У мене стояв дві години).
    Перед подачею на стіл дістаємо торт, акуратно проводимо ножем вздовж стінок і знімаємо форму.
    Насипаємо в ситечко какао і цукрову пудру і посипаємо торт.Можно вирізати з паперу, наприклад, ялиночку, акуратно покласти на торт, посипати його і прибрати папірець - вийде малюнок.
    Ріжемо акуратно, прорізаючи основу, вона тверденькая.
    У мене через 15 хвилин залишилося на столі менше половини торта - зникав на очах.
    Приємного апетиту!
    Фото і рецепт: Ольга Злобіна