Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Вершковий смак маскарпоне відмінно поєднується зі свіжою полуницею. Для більшої ніжності смаку, змішайте маскарпоне з жовтковим кремом. Шапочку з печива можете залишити, а можете виключити, щоб ніщо не перебивало клубнично-вершковий смак. До речі, можете те ж саме зробити з сиром. Десерт вийде інший, але теж дуже смачний.
    Інгредієнти:
    маскарпоне - 500г;
    яйце (жовтки) - 3 шт.;
    цукор - 100-150г;
    полуниця - за смаком;
    лимон (сік) - за смаком;
    печиво - за смаком.
    Жовтки відокремити від білків (білки залишити для іншого рецепту), додати цукор і збивати міксером, поки жовткова маса не стане блідо-жовтої, густий, однорідною. Перенести миску зі збитими жовтками на водяну баню. Я використовую для цього глибокий сотейник.
    Продовжувати збивати міксером, поки маса не прогріється, при цьому постійно знімайте ложкою жовткову масу з країв миски, щоб вона не встигала присохнуть. Готовий жовтковий крем накрийте плівкою і дайте йому трохи охолонути.
    Маскарпоне перекласти в окрему миску і добре розім'яти вилкой.Смешать маскарпоне з охолодженим жовтковим кремом. Можна злегка збити міксером (на низьких швидкостях).
    У полуниці відірвати чашолистки. Ягоди покласти в блендер і злегка пюрировать - шматочки полуниці повинні бути досить великими. Чуть-чуть бризніть на них свіжим лимонним соком і за бажанням посипте 1-2 ч.л. цукру.
    креманки покласти маскарпоне, заповнивши приблизно на 1/3, потім шар полуниці, поверх полуниці - знову маскарпоне.
    Посипати зверху печивом. Прибрати в холодильник на 15-20 хвилин. Десерт готовий.
    Автор: Олена Покровська