Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Я побачив тут днями в магазині персики. Смачні, соковиті, солодкі, звабливі персики. Не сезон, звичайно, але дуже захотілося - в результаті прихопив парочку, і ще молока з вершками узяв, щоб приготувати цей нескладний десерт.
    Рецепт я запозичив у Гордона Рамзі, але трохи покращив, вийшло, на мій погляд, не гірше. Якщо ви купите рикотту в магазині, а не будете робити її самі, як я, у вас зовсім на все про все піде хвилин десять активних дій, ніяк не більше.
    Десерт з рікотти з персиками
    2 порції
    250 р. рікотти
    1 яйце
    сік і цедра від 1/2 лимона
    45 р. цукрової пудри
    40 г вершкового масла
    1 ст.л. меду
    2 персика
    Невеликі форми змастіть зсередини вершковим маслом, злегка присипте цукровою пудрою і відставте. З'єднаєте в мисці рикотту, яйце, лимонну цедру і цукрову пудру, і як слід перемішайте. Перекладіть цю суміш у форми і відправте в духовку, розігріту до 200 градусів, готуватися на водяній бані.
    Займе все це хвилин 40, так що незадовго до закінчення приготування рікотти наріжте персики на вісім часточок кожен і розтопити на сковороді масло. Додайте мед, розмішайте його з маслом і покладіть на сковороду персики, дайте їм трохи обсмажитися на середньому вогні, переверніть і влийте лимонний сік.
    якесь час персики будуть просто грітися в сиропі, але він швидко випарується і вони обсмажаться і з іншого боку - не пропустіть той момент, коли сковороду потрібно буде зняти з вогню! Готову рикотту, давши їй трохи охолонути, акуратно перекласти на тарілку, навколо мальовничо розкладіть персики, полийте їх залишками сиропу і подавайте, поки все це не встигли охолонути.