Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Символом Австрії є цукерки "Моцарт" або "Моцаровские кульки" /дослівно/. Їх створив зальцбурзький кондитер Пауль Фюрст через 100 років після того, як Вольфганг Амадей Моцарт був визнаний видатним композитором. І довгий час їх робили вручну, а чому б не спробувати і нам.
    Інгредієнти:
    * Борошно мигдальний - 250 р
    * Цукрова пудра - 100 г
    * Білок яєчний - 60 г
    * білий Шоколад - 100 г
    * Фісташки (мелений) - 4 ст. л.
    * Ванілін
    * Лікер (любой) - 1 ст. л.
    * темний Шоколад
    Рецепт:
    Всі продукти нам знайомі, тільки замість горішок візьмемо мигдаль.
    З'єднати мигдальну борошно ,цукрову пудру з білком додати лікер, ванілін і замісити, маса як пластилін.
    Докладно як зробити мигдальну і фісташкову масу /марципан/ тут (www.povarenok.ru/recipes/show/65855/)
    Миндальную масу скачати ковбаскою ,нарізати однаковими за розміром шматочками, згорнути в кулі. Стільки ж кульок менше розміром, скачати з фісташкової маси і в холодильник на півгодини – година.
    Приплюснути, в середину - начинку, знову скачати в кульку. Розтопити Шоколад на водяній лазні або в мікрохвильовій печі і потім, кожна кулька одягаємо на зубочистку і далі в шоколад.
    Далі політ фантазії... Як начинку можна взяти ганаш /в пропорції 1х1 вершки, шоколад/скачати кульки, охолодити. Загорнути в марципан, згорнути в кульку. Занурити його в молочний шоколад, в морозилку і наприкінці розтоплений білий шоколад.
    Або інша начинка - можна карамель з іриски, можна просто фундук.Добавляя різний лікер - отримати серію смаків.
    Вийняти зубочистку і шоколадний кульку на тарілку або кальку.
    Доки шоколад не підсох присипати меленими фісташками.
    Ну от і все! Всім натхнення і приємного чаювання.
    Фото і рецепт: Marinajan