Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Інгредієнти: яйце - 2 шт.; яйце (жовтки) - 2 шт.; цукор дрібний - 100-150г; маскарпоне - 500г; кава - біля 3/4 склянки; кавовий лікер - 4 ст.л.; бісквітне печиво "дамські пальчики" - 24 шт.; тертий шоколад для посипання
    Відокремити жовтки від білків. Білки злити в миску і поставити в холодильник. Жовтки розтерти до білого з частиною цукру, перенести миску на водяну кухню і збивати до тих пір, поки суміш не стане густою і блідою. Після прибрати миску з водяної лазні і охолодити, зрідка збиваючи, щоб на поверхні не утворилася скоринка.
    В окремій мисці збити білки в стійку піну, поступово додаючи цукор. Перед збивання дуже охолодіть білки, миску, в якій ви збивати, і віночок в холодильнику. Додати по ложці маскарпоне в жовткову масу і обережно збивати до утворення стійкої, достатньо повітряної маси. Але не перестарайтеся, щоб сир не розшарувався і не з'явилися маслянисті вкраплення. Потім обережно примешайте збиті білки.
    кава додати лікер. Швидко опустити печиво в суміш кава з лікером і викласти на дно порційних креманок. Викласти на шар печива шар суміші з маскарпоне, потім посипати тертим шоколадом.
    Повторити шари з 2-4 рази, причому останнім обов'язково повинен бути тертий шоколад. Підготовлений десерт поставити в холодильник мінімум на 3 години. Примітка: якщо не зможете знайти печиво дамські пальчики, то скористайтеся цим рецептом.
    Маскарпоне за смаком нагадує суміш жирного прісного (без кислинки) сиру з жирними вершками. При необхідності можете замінити вершковий сир сумішшю протертого (без крупинок) сиру зі збитими жирними вершками.
    Автор: Олена Покровська