Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Панна Котта - один із найулюбленіших десертів. Який дуже легко і просто готувати, а смак можна описати як "вершково-ванільна ніжність".
    Варіантів його оформлення безліч наскільки дозволяє Ваша фантазія. Хочу поділитися своїм, який можна приготувати на вечерю з коханим або день Святого Валентина.
    Інгредієнти:
    * Вершки (33%) - 500 мл
    * Жлатин - 15-20 р
    * Цукор - 50-70 г
    * Ваніль (Стручок)
    * Полуниця
    Шоколад - 30 г
    * Сік полуничний (можна інший) - 50-60 мл
    Приготування:
    Желатин покласти у воду (30-40 мл) для набухання на час, вказаний на упаковці. Вершки змішати з цукром та ваніліном. Прокип'ятити 1-2 хвилини. Трохи остудити. Додати желатин, залишивши трішки для соку.
    Сік також підігріти і змішати з желатином. Трохи вершковою маси змішати з шоколадом до повного його розчинення. У формочки у вигляді сердечок (а можна і будь-яких, навіть в келихах) викласти нарізані шматочки полуниці, залити сумішшю соку та желатину. Поставити в холодильник до охолодження.
    Потім залити вершкову масу, також повністю охолодити. Зверху залити шоколадною сумішшю. Залишити в холодильнику мінімум на 4 години - до повного застигання. Перед подачею опустити низ формочек на кілька секунд в окріп, перевернути сердечка на блюдо. Формочки у мене силіконові.
    Фото і рецепт: Lesya_Dol