Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Абсолютно чудовий соус, відповідний до багатьох десертів. Дуже хороший з кисло-солодкими пирогами, з печеними яблуками, з кексами.
    Інгредієнти:
    молоко - 400 мл;
    яйце - 1 шт;
    кукурудзяний крохмаль - 2 ст.л. без гірки;
    цукор - 2 ст.л.;
    ванільний екстракт - 3 ч.л.
    Якщо у вас немає ванільного екстракту, візьміть 3 ч.л. ванільного цукру або 2 ваніліну.
    В каструльку вливаємо 100 мл холодного молока і розмішуємо інтенсивно віночком з яйцем та крохмалем, щоб не було грудочок. Потім вливаємо молоко, що залишилося.
    На невеликому вогні, постійно інтенсивно заважаючи, варимо соус, поки він не загусне. Це відбудеться несподівано і прямо перед закипанием.
    Кипіти йому не можна, тому відразу знімаємо з вогню. А заважаємо ми постійно, щоб яйце не згорнулося.
    В миску наливаємо холодної води і ставимо в неї каструлю з соусом. Всипаємо цукор і розмішуємо.
    Коли соус подостынет, додаємо ванільний екстракт і перемішуємо.
    Готово! До будь-яких солодощів підходить.
    Приємного апетиту!
    Фото і рецепт: Ольга Барановська