Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Ялений свинячий окіст хамон чудово поєднується з динею. Це ще іспанці придумали подавати таку закуску до білого вина. Солодка, соковита диня і солоний хамон - нічого зайвого. Можна по-простому м'якоть дині нарізати на порційні прямокутники, кожен з яких прикрасити невеликий смужкою хамона і увіткнути за зубочистці.
    Я запропоную трохи інший варіант. Оскільки в наших краях дині не ростуть, завжди буває проблематично знайти дійсно медову солодку диню. Тому смак дині будемо покращувати медова-лимонної заправкою.
    Інгредієнти:
    диня без шкірки та насіння - 300 г;
    тонкі смужки хамона - 60 г;
    мед - 1/2 столової ложки;
    сік лимона - 1/2 столової ложки;
    оливкова олія - 1 столова ложка.
    За допомогою інструментів для карвінга я зробила скоринки з кульки. Повторюся, можна сміливо нарізати диню кубиками.
    Приготувала заправку, змішавши лимонний сік з медом і оливковою олією.
    Полила диню заправкою і хаотично прикрасила смужками хамона.
    Залишилося тільки налити вино по келихах. А чоловікові диня з хамоном дуже сподобалася під коньяк.
    Фото і рецепт: Господиня