Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Інгредієнти:
    Полуниця (свіжа) - 350 г
    Сир (крем) - 350 г
    Цукор (у крем - 4 ст.л., у глазур - 4ст.л.) - 8 ст. л.
    Ванілін (0,5 пакету в крем, 0,5 пакету - в глазур) - 1 пакет.
    Есенція (полунична: 5 крапель, у крем)
    Какао-порошок (глазур) - 4 ст. л.
    Молоко (глазур) - 4 ст. л.
    Масло вершкове (глазур) - 2 ст. л.
    Кокосова стружка (для посипання) - 1 ст. л.
    Приготування:
    Спочатку приготуємо глазур! Потрібно молоко закип'ятити, додати вершкове масло, ванілін, какао, цукор. Варити, помішуючи, 5 хвилин.
    Тепер готуємо крем: сир збити в блендері разом з цукром 5 хвилин.
    Полуничку промити. Видалити хвостики, відправити більшу половину взбиваться до сиру. Додати ванілін, полуничну есенцію. Збивати 3 хвилини.
    Решту полуничку розрізати на половинки або четвертинки, залежно від розміру, і перемішати з сирною масою. Це і буде наш крем.
    Розлити крем по креманкам. Залити теплою глазур'ю. Посипати кокосовою стружкою. Охолодити у холодильнику півгодинки.
    Приємного апетиту!
    Фото і рецепт: Maximalla