Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Нічого нового винаходити ми сьогодні не будемо: запечений сир фета - закуска добре відома і респектабельна. Інша справа - відійти від класичного рецепта, щоб трохи покращити смак страви. Кожному адже відомо, що в поєднанні з медом і горіхами будь-який сир радикально змінюється, причому в кращу сторону, так чому ж не перевірити цю аксіому і із запеченою фетою? Якщо ви звикли вважати цей сир у першу чергу фундаментом грецького салату, то вас чекає чимале здивування - фета здатна виступати соло, і робить це не гірше за інших.
    2 порції
    200 г сиру фета
    2 ст.л. маслинові масла
    1 ст.л. меду
    2 ст.л. волоських горіхів
    1/4 ч.л. сушеного орегано
    чорний перець
    насамперед визначимося з поняттями: не все, що нині прийнято вважати фетою, насправді їй є. Фета - сир, який готують із молока без додавання рослинних білків, решта зветься “сирний продукт”і якщо вас угораздило купити такого франкенштейна, використовуйте його як щось інакше. Запікати має сенс тільки справжню фету, ну або бринзу, яку варто злегка промити під проточною водою, щоб позбутися від надлишку солі.
    Розріжте сир на рівні частини кількості порцій і укладіть кожну на середину аркуша паперу для випічки. Дрібно посічіть волоські горіхи, змішайте з медом, половиною масла, сушеним орегано та перцем, і розмішайте вилкою до однорідності. Змастіть сир отриманою сумішшю, складіть папір у конверт, скріпіть для вірності степлером і запікайте при температурі 180 градусів близько 10 хвилин, поки сир не почне трохи плавитися.
    Розірвіть папір і подайте запечену фету прямо в ній або акуратно викладіть на тарілку. Супроводжується зеленим салатом, оливками, свіжими або консервовані овочі, і не забудьте збризнути маслом, що залишилося.
    Фото і рецепт: Олексій Онєгін