Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Дуже давно між любителями чаю ведеться суперечка: який чай корисніше чорний або зелений, а тепер ще з'явився і червоний чай! Чай має антиканцерогенною, антисклеротичну, антимутагенний, антиалергічну, антибактеріальну і антивірусним ефектом. Але насамперед, чай корисний своєї антиоксидантностью. І в якому ж чаї ця антиоксидантность вище?
    У будь-якому разі містяться речовини, катехіни, які пригнічують дію вільних радикалів, тобто мають сильну активної антиоксидантностью. А, як відомо, вільні радикали є руйнівниками наших клітин, однією з головних бід старіння організму.
    Результати досліджень показали, що антиоксидантна активність вище у зеленого чаю, тому що катехін в зеленому чаї знаходиться в неокисленном вигляді.
    Але говорити про те, що зелений чай найбільш корисний, не можна, оскільки він містить велику кількість пуринів, які утворюють в організмі сечовину, а вона, у свою чергу, викликає подагру.
    Крім катехінів, чай містить кофеїн, цукор, алкалоїди, вітаміни та ферменти. Темно-коричневий колір чаю надають помаранчево-червоні речовини тифлавин.
    Ну, а який же чай без варення, печива, цукерок? Рецепти
    Листкова дрібниця до чаю
    Листкове тісто розморозити, нарізати різними невеликими фігурками, посипати цукром і випікати в духовці при температурі 180 градусів до золотистого кольору.
    Пісочне печиво
    Зі 150 гр. вершкового масла, 2-3 ст. ложки цукру, 1 яйця, 0,5 год ложки розпушувача для тіста і 1, 5 борошна замісити тісто. Скачати тісто в кулю і залишити в холодильнику на 30-40 хвилин. Потім тісто розкачати, вирізати фігурки з допомогою виїмок, посипати фігурки цукром і випікати в духовці при температурі 200 градусів до золотистого кольору.
    Вівсяне печиво
    З 1,5 склянок вівсяних пластівців, 150 гр. вершкового масла, 0,5 склянки цукру, 0,5 склянки меду, яйця, солі, соди (за півчайної ложки) замісити тісто. Розділити тісто на невеликі кульки, викласти їх на змащене деко, злегка прим'яти. Випікайте в розігрітій духовці при температурі 180 градусів до золотистого кольору.
    Горіхове печиво
    200 гр. цукру розтерти з 3-мя яєчними білками, додати 200гр. подрібнених горіхів, 200гр. борошна, півчайної ложки соди. Замісити тісто. Розкачати його впласт, нарізати з тіста квадрати або ромбики, викласти на змащений маслом лист, змастити жовтком і випікати печиво в розігрітій духовці при температурі 180 градусів до золотистого кольору.