Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Починається сезон свіжих ягід. І з духовкою іноді в таку спеку возитися зовсім не хочеться... саме для таких випадків цей рецепт - неймовірно смачний і простий у виконанні, порадує вас і ваших гостей! Пропоную покроковий рецепт з фотографіями кожного етапу.
    Інгредієнти (на 8 порцій:
    * маскарпоне - упаковка 250 гр;
    * вершки 38 % - 250 мл;
    * цукрова пудра - 150 гр;
    * коньяк - 2 ст.л.;
    * ванільний екстракт - 1 ч.л.;
    * печиво "Марія" - 100 гр;
    * фундук або мигдаль - 100 гр;
    * вершкове масло - 50 гр;
    * полуниця - 400 гр;
    * м'ята для прикраси (опціонально).
    Маскарпоне можна замінити на філадельфію або інший сирний сир без добавок. Якщо десерт будуть їсти дітки, коньяк не додаємо.
    Збиваємо вершки. Вони повинні бути з холодильника. Швидкість спочатку невелика, як тільки вони почнуть густіти, можна поступово убыстряться. Коли вершки вже досягнуто потрібної кондиції, додаємо порціями цукрову пудру, збиваючи після кожної по 20-30 секунд.Маскарпоне хвилину збиваємо міксером, потім втручається вершки, заважаємо всі разом ще хвилину. Додаємо коньяк, ванільний екстракт і перемішуємо.
    Горіхи в блендері перетворюємо в крихту.
    Також чинимо з печивом і перемішуємо його з горіхами.
    Додаємо в суху суміш розтоплене вершкове масло, перемішуємо.
    Беремо креманки і викладаємо в них нижній шар - печиво з горіхами.
    Далі слід вершково-сирний шар (креманку наповнюємо двома шарами наполовину).
    Потім викладаємо порізану кубиком полуницю.
    Завершує композицію вершковий шар. Прикрашаємо ягідками полуниці, порізаними навпіл, і листочками м ’ яти.
    Також дуже ефектно цей десерт виглядає в простих прозорих склянках. В даному випадку шари чергуємо двічі: печиво - вершки з сиром - полуниця, знову печиво - вершки з сиром - полуниця і прикрашаємо крихтами печива і горіхів.
    Прибираємо в холодильник до подачі на стіл, в ідеалі - не менш, ніж години на два.
    Приємного апетиту!
    Ольга Злобіна