Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • 2 порції
    4 стиглих інжиру
    4 смужки бекону
    50 р. горгонзоли або іншого сиру з цвіллю
    1 ст.л. кедрових горішків
    1 ч.л. дрібно нарізаного чилі
    1 ст.л. меду
    1 ст.л. маслинового масла
    1 ч.л. оцту з сидру або винного оцту
    чорний перець
    Зверху надріжте кожен плід інжиру хрест-навхрест, стисніть знизу, щоб він розкрився, немов квітка, і начиніть накрошенной горгонзолой, за відсутності якої можна взяти будь-який інший сир із пліснявою. Не бійтеся переборщити - коли сир розплавиться, він буде огортати чуттєву м'якоть інжиру не гірше іншого соусу.
    Обмотайте навколо кожної инжирины смужку бекону, для вірності заколіть зубочисткою і укладіть підготовлений інжир у форму для запікання.
    Збризніть його оцтом, олією і медом, приправте чорним перцем (солі не треба - і сир, і бекон і так достатньо солоні) і посипте кедровими горішками і дрібно нарізаним перцем чилі.
    Це, зрозуміло, якщо ви любите гостре - кажуть, є такі диваки, які не люблять.
    Без подальших коливань відправляйте форму для запікання в духовку, розігріту до 180 градусів, і подавайте команду про приведення міцних напоїв в підвищену бойову готовність.
    Через 20 хвилин інжир буде готовий акуратно, щоб не зруйнувати всю конструкцію нетерплячим рухом, перекладіть його на тарілки, полийте соками, скопившимися на дні форми, і скоріше сідаєте за стіл, поки ця радість не встигла охолонути.
    Фото і рецепт: Олексій Онєгін