Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Дитинство моє пройшло в сонячному місті Ташкент. І одне з спогадів - це велика за тим мірками «тещі кімната», яка була заставлена банками з компотами, вареннями, асорті з овочів, і, звичайно ж, консервованими персиками.
    А тепер, живучи в Росії, довгими зимовими вечорами, куди краще відкрити баночку з персиками, ніж баночку з морозивом.
    Час приготування: 1 год. + 2 дня
    Кількість порцій на виході: 6 х 1 л ~(500 г персиків+500 мл компоту)
    Інгредієнти:
    - 2,5-2,7 кг персиків ~ 30 шт
    - 1,25 кг цукру
    - 1,5 лимона
    - 2,5 л води
    - 1-літрова банка - 6 шт
    - кришки, ключ
    Процес приготування:
    Склад для приготування консервованих персиків
    1. Для початку треба позбутися від шкірки. Ставимо на вогонь дві каструлі різних обсягів: більшою будемо бланширувати персики, а меншою - воду для стерилізації. Поки вода нагрівається можна підготувати банки і кришки. Банки ретельно вимити.
    2. У киплячу воду викладаємо персики, вимикаємо вогонь. Беремо іншу каструлю, наливаємо холодну воду і починаємо перекладати персики. Тепер під маленькою струменем води можна чистити, що не складе особливої праці. Приготувати металеві кришки і ключ для консервації.
    Очищаємо персики від шкірки
    3. Закласти в банку персики і залити окропом. Струмінь води намагайтеся лити прямо в центр банки, в іншому випадку може тріснути скло. Накрити не простерилізованими кришками і залишити на 30 хвилин. А в цей час додаємо сік з лимона. 1/2 лимона на 2 банки.
    Обробляємо персики окропом
    4. Починаємо стерилізувати кришки. Кришки необхідно прокип'ятити в невеликій кількості води 3-5 хвилин безпосередньо перед закриттям. Використовуючи кришку з отворами, злити з банки воду назад в каструлю, додати цукор і довести до кипіння. Заливаємо киплячою водою персики, додаємо лимонний сік.
    Готуємо сироп
    5. Накрити банку кришкою і негайно закатати з допомогою ключа для консервування. На підлозі розстелити рушник або килимок. Перевернути банку «догори ногами», обгорнути ковдрою. Через два дні, можна прибрати банки на своє місце зберігання.
    Підказки:
    1. Лимон можна замінити лимонною кислотою.
    2. Купуйте завжди більше фруктів, так як все одно знайдуться м'які, переспелые плоди.
    3. Якщо Ви закатываете 2-3-х літрові банки, то помножити все на 2-3 не складе праці, тільки треба витримати 30-35 хвилин.
    4. Можна також використовувати банки з гвинтовими кришками.
    5 .Крышки для стерилізації краще класти на 1 більше, може трапитися всяке.
    6. Я не полінувалася порахувала, що собівартість 1 л банки = 35 рублів, тоді як 1700 мл коштує 150-200 рублів.