Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Croque Monsieur - легендарний французький сендвіч з соусом бешамель, який легко перетворюється в Croque Madame, варто лише покласти на нього зверху яєчню. Метаморфоза в назві пояснюється французами просто: яєчня нагадує дамську капелюшок.
    Способів приготування цього сендвіча існує безліч, ось один з них.
    Інгредієнти:
    тостовий хліб,
    сир емменталь (скибочки),
    скибочки шинки,
    (для крок мадам - 1 яйце).
    А також 250 мл молока, 35 г масла, 30 г борошна, 10 г тертого сиру емменталь, сіль, перець, мускатний горіх
    Приготування:
    Зварити соус бешамель. Для цього в сотейнику розтопити вершкове масло, обсмажити на ньому борошно до золотистого кольору, постійно помішуючи лопаткою. Посолити, поперчити. Натерти мускатний горіх.
    Замінити лопаточку на віночок і, помішуючи, влити поступово молоко. Довести до кипіння і всипати сир. Зняти з плити.
    Кожен тост з однієї сторони (зовнішньої) змастити тонким шаром вершкового масла. З внутрішньої сторони - соусом бешамель.
    Деко застелити папером для випічки. Викласти тости олійною стороною на папір, покласти зверху сир і шинку, закрити тости олійною стороною вгору.
    Поставити в нагріту до 180 градусів духовку на 10 хвилин. За цей час тости повинні зарум ’ яниться, а сир розплавитися.
    Для крок мадам посмажити на сковорідці одне яйце і викласти зверху бутерброда.
    Готово! Приємного апетиту!
    Олена Володіна