Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Інгредієнти:
    * піти - 1 упаковка (5 шт);
    * сир - 500 гр;
    * яйце - 1 шт;
    * часник - 1 великий зубчик або парочка невеликих;
    * кріп - пучок;
    * сіль, мелений чорний перець.
    Кріп вимиємо (яйця я теж завжди мою), часник почистимо.
    Сир перекладаємо в миску, розминаємо хаотично вилкою, додаємо яйце і витискаємо часник. Перемішуємо.
    Потім додаємо дрібно порізаний кріп, сіль і перець за вашим смаком.
    Піту ріжуть ножем навпіл (вона всередині порожня, тому це елементарно), залишаючи приблизно сантиметр не розрізаний, щоб половинки хоч трохи-трохи кріпилися один до одного.
    Викладаємо начинку і розподіляємо все тієї ж вилкою по поверхні однією половинки.
    (Я зробила хід конем - першу піту наповнила, а решту в мисці начинку умовно поділила ножем на 4 частини хрест-навхрест, щоб рівномірно розподілити по пітам).
    Все теж саме робимо з кожної питой.
    Смажимо на сковорідці на рослинній олії з двох боків по парі хвилин до золотистого кольору, після того як перевернемо, закриваємо кришкою, щоб начинка рівномірно прогрілася.
    до Речі, навіть на великій сковороді більше однієї не поміститься, тому беріть сковорідку в розмір з питой, буде зручніше.
    Подаємо гарячими! (Холодні теж смачні, я перевіряла).
    Приємного апетиту!
    Фото і рецепт: Ольга Злобіна.