Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Як з простих апельсинів можна приготувати вишуканий, яскравий десерт. Подавате з його смачним печивом.
    Інгредієнти на 6 порцій:
    6 великих апельсинів, розібраних на сегменти
    2 щіпки шафрану, розкришити
    кілька крапель апельсинової води
    1 ч. л. цукру
    Інструкції:
    1. Розділити апельсини на часточки. Для цього потрібно зрізати по шматочку зверху і знизу, а потім покласти апельсин на дошку і обережно зрізати смужками кірку. Тримаючи над мискою акуратно вирізати сегменти по одному, залишаючи прожилки.
    2. Розкласти апельсинові дольки на тарілку і посипати дрібкою шафрану і побризкати квіткової водою. Розтерти в ступці товкачиком (або просто в мисці зворотною стороною ложки) цукор з рештою шафраном. Посипати апельсини.
    3. Накрити плівкою і можна зберігати в холодильнику пів дня. Подавати десерт кімнатної температури.