Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
«цубуан» «адзукі»:
* 2 чашки помитих дрібних бобів
* 3/4 чашки цукру
* 1/2 чайної ложки йодованої солі
Трохи води, щоб легше було формувати рисові кульки
Боби помістити в каструлю і замочування у воді протягом 24 часов.Воду вилити, боби залити свіжою водою так, щоб вона тільки покривала боби. Довести до кипіння і дати покипіти хвилину. Воду злити. Залити інший холодною водою. Процедуру повторити (довести до кипіння, дати покипіти, вилити воду). Подвійне кипіння надає бобів кращий смак і аромат.
Додати цукор, сіль, налити воду, щоб вона приблизно на 2 см була вище бобів. Нехай закиплять, а потім зменшити вогонь і варити боби до повної готовності, поки вони не розваляться. При необхідності підливати воду.
Розім'яти боби в пюре, якщо необхідно можна додати солі трохи більше.
Приготувати рис звичайним способом, у розрахунку води на 3 чашки звичайного рису.
Готовий рис трохи остудити. Теплий рис покласти у великий поліетиленовий пакет. Щільно загорнути пакет, по можливості видаливши з нього весь повітря. Стискати місити або бити рис, поки він не перетвориться в однорідну масу, але серед якої все ще можна побачити деякі зернятка. Такий стан називається ханцуки або полуразбитое моті. Моті розділити на 24 рівні частини.
Кожен сформований кулька обгорнути поліетиленовим пакетом, на якому вимазана цубуан. Якщо кулька виглядає кумедно, його можна підкоригувати після розгортання пакету.
Один з варіантів покриття моті:
* 3-4 столових ложок «курогама» або насіння кунжуту
* 1 столова ложка цукрової пудри
* щіпка солі
У цьому випадку пастою цубуан заповнити моті, вірніше моті зібрати навколо пасти, так само як надходять у випадку з онігірі. Таку овальну форму називають «тавара-гата» або «форма рису у вигляді стосу»
Ну і, нарешті, сервірувати стіл, на якому ботимоти або охагі у супроводі зеленого чаю і насолоджуватися, захоплюючись квітучої навесні або прекрасною сумною восени.
Елла Михайленко