Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
Ялений свинячий окіст хамон чудово поєднується з динею. Це ще іспанці придумали подавати таку закуску до білого вина. Солодка, соковита диня і солоний хамон - нічого зайвого. Можна по-простому м'якоть дині нарізати на порційні прямокутники, кожен з яких прикрасити невеликий смужкою хамона і увіткнути за зубочистці.
Я запропоную трохи інший варіант. Оскільки в наших краях дині не ростуть, завжди буває проблематично знайти дійсно медову солодку диню. Тому смак дині будемо покращувати медова-лимонної заправкою.
Інгредієнти:
диня без шкірки та насіння - 300 г;
тонкі смужки хамона - 60 г;
мед - 1/2 столової ложки;
сік лимона - 1/2 столової ложки;
оливкова олія - 1 столова ложка.
За допомогою інструментів для карвінга я зробила скоринки з кульки. Повторюся, можна сміливо нарізати диню кубиками.
Приготувала заправку, змішавши лимонний сік з медом і оливковою олією.
Полила диню заправкою і хаотично прикрасила смужками хамона.
Залишилося тільки налити вино по келихах. А чоловікові диня з хамоном дуже сподобалася під коньяк.
Фото і рецепт: Господиня