Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
Влітку на дачу знайомий молочник приносить коров'яче молоко за розкладом. Молочники дорожать постійними клієнтами. Тому купувати молоко доводиться завжди. З надлишків молока роблю домашній сир.
Інгредієнти
* сільське молоко - 1 літр;
* простокваша - 2 столові ложки.
Молоко підігріти до 80 градусів. Ознакою досягнення цієї температури буде поява перших бульбашок.
Потім зняти з вогню і охолодити природним чином при кімнатній температурі.
Перелити в банку і залишити в теплому місці до повного скисання на добу.
Для прискорення закисання додати молоко 2 столові ложки кислого молока або кефіру.
На поверхня банки підніметься згусток. Рідина, в якій знаходиться згусток, називається сироваткою.
Згусток акуратно покласти на марлю, згорнуту в 3 шари. Зав'язати і покласти в друшляк, щоб стікала що залишилася сироватка.
Залишити на добу.
Готовий сир перекласти в каструлю. З 1 літра молока виходить близько 330 г сиру.
Хороший сир має приємно кислуватий запах і смак. По консистенції він не дуже сухе, але і не дуже вологий.
Їдять сир переважно на сніданок. З нього виходять смачні сирники або млинці.
Готовий домашній сир зберігати в холодильнику 2-3 дні.