Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Виходить домашній сир твердий, який добре плавиться на гарячих бутербродах і піци, а також дуже смачний на бутерброді і в салаті. Молоко і сир я використовую домашні.
    Інгредієнти :
    сир - гр.;
    молоко - 0,5л;
    масло вершкове - 40 - 50 гр.;
    сіль - 0,5ч.ложки;
    сода - 0,5 ч. ложка;
    Приготування:
    Сир розтерти виделкою в однорідну масу і додати в кипляче молоко. Помішуючи, довести до кипіння і варити на середньому вогні 10 хвилин. Іноді помішувати.
    На порожню каструлю поставити металеве сито і застелити його марлею. Вилити вміст каструлі. Через 1 хвилину марлю підняти, звести кінці і обережно видавити рідину, що залишилася.
    Швидко перекладаємо гарячий сир у порожню каструлю, додаємо сіль, соду і м ’ яке масло.
    Швидко все перемішуємо. Маса стає пишною. Ставимо на маленький вогонь і продовжуємо перемішувати. Досить 0,5-1 хвилини. Маса добре відстає від стінок каструлі.
    Знімаємо з вогню і чекаємо, коли сир стане такої температури, що з нього руками можна сформувати грудку потрібної форми. Кладемо сир у форму, змащену маслом і хвилин через 20 ставимо в холодильник. Через 30 хвилин сир готовий.
    Якщо сир варити більше 10 хвилин, він буде твердіше, якщо варити менше - сир буде м'якше.
    Із зазначеної кількості продуктів виходить 300-350гр. сиру (залежно від якості продуктів.)
    Приємного апетиту!