Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Інгредієнти:
    * Абрикос (вже без кісточок) - 1 кг
    * Цукор - 800 г
    * Ванільний цукор - 2-3 ч. л.
    * Цедра лимона - 1-2 ч. л.
    Приготування:
    Помиті, висушені й розрізані на половинки або шматочки абрикоси покласти в ємність, в якій планується варіння джему.
    Засипати цукром з ваніліном і залишити на 10-12 годин.
    Через певний час половинки абрикос виглядають дуже сумно - нам на радість. А пахне! І пустили сік - тепер додати лимонну цедру і ставимо на повільний вогонь.
    Невелике ліричний відступ - мушу зізнатися - ось такий я Плюшкин - не можу викинути апельсин або лимон, не знявши з нього шкіру.
    Я знімаю цедру на тертці, засинаю цукром і зберігаю в банках з кришками що закручуються кришками в холодильнику, кожну окремо - і використовую по мірі необхідності.
    Ось і зараз лимона під рукою не було - взяла цедру з баночки. Якщо брати свіжу - знадобиться не менше 1 великого лимона. Можна додати трохи лимонного соку.
    Варимо, постійно помішуючи - поки цукор не розчиниться. Не забуваючи знімати піну, варимо 20-30 хвилин як мінімум.
    Можна уварити і сильніше - до стану пастили. До речі, піни утворюється багато і вона о-о-дуже смачна!
    Майже готовий джем знімаємо з вогню, охолоджуємо і пюрируем занурювальним блендером. Але хто любить шматочки, цього може не робити.
    Знову ставимо каструлю з джемом на вогонь, кип'ятимо хвилину і розливаємо з підготовленим стерилізованим банкам, закриваємо.
    Для кращого збереження банки потрібно перевернути догори дном і обгорнути ковдрою до охолодження.
    Ось який джем вийшов! У мене в розрахунку на 1,5 кг абрикос вийшло 2 літри.
    Автор: Katatsuburi