Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
Екзотичні фрукти міцно влаштувалися на полицях і прилавках наших магазинів. Проходячи повз таких полиць мимоволі зупиняєшся, який аромат виходить від цих фруктів, якщо, звичайно, вони стиглі і не замотані целофаном.
Гранат складається з безлічі насіння, оточених капсулами з соком.
Кокос, при його купівлі потрібно перевірити чи свіжий цей горіх? Для цього потрясіть кокос і почуєте булькання кокосового молока, значить свіжий плід.
Манго, спіле манго легко приминается при натисканні. Цей плід дуже соковитий, але шкода, що його доставляють нам з Індії таким, що недозріває.
Карамбола дуже багата вітаміном «», плід дуже соковитий, при нарізуванні утворюються «зірочки», що може служити гарною прикрасою для страв.
Лічі, цей плід поставляється нам з Китаю, у нього соковита біла солодка м'якоть. Шкірка тверда і крихка.
Рамбутан дуже схожий на лічі, розрізнити їх можна тільки з різниці в колючках і те. Що рамбутан вирощується в Малайзії.
Кивано, цей новозеландський фрукт ще називають рогатої динею або рогатою огірком. Він за формою дійсно нагадує огірок з виростами на шкірці у вигляді ріжок. М'якоть у нього желеподібною з динним ароматом.
Чиремойя, цей фрукт вважається одним з кращих тропічних фруктів, він виростає в Південній Америці, довго не зберігатися і погано транспортується. Плодова м'якоть чиремойи пахне дивовижним ароматом і має білувато-кремовий колір.
Пітахайя виростає в Колумбії, має кисло-солодкий смак і низкоколорийна. Її м'якоть їдять разом з кісточками, яких в плоді дуже багато.
Гуава має кисло-солодку м'якоть, яку їдять разом з кісточками. При нагріванні плід стає червоно-помаранчевого кольору.
Опунція інжирна, інша назва, індіанська фіга, виростає в Мексиці, може мати різне забарвлення, як зелену, жовту, цегляну, коричневу. Плоди опунції можуть бути гладкими або мати колючки. На смак опунції нагадує грушу, покращує травлення.
Пасифлора має різне забарвлення, плоди з жовтою шкіркою називають маракуя. Плоди пасифлори називають плодами пристрасті. Це витку рослину, його насіння знаходяться в сокових капсулах, як у граната.
Папайя росте в Центральній Америці на деревах, що досягають висоти до 10 метрів, такі дерева називають дынными. У папайї їдять тільки м'якоть, вона може бути різних жовто-червоних відтінків. Насіння в їжу не використовуються.
Хурма "шарон" виростає в Ізраїлі, смак нагадує смак груші і абрикоса, на відміну від звичайної хурми не має кісточок.