Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Якщо Вам треба нагодувати дитини смачним і корисним гарбузовим пюре - цей рецепт для Вас. Таке пюре підійде як для дітей до року так і дітям старше. Дорослі теж із задоволення поласують таким яблучний-гарбузовим десертом.
    Інгредієнти:
    гарбуз - 500 гр. ;
    яблука - 400 гр.;
    цукор - 3 ст. ложки;
    масло вершкове - 20гр. ;
    вода - 100мл.
    Для приготування смачної гарбузового пюре потрібно смачну гарбуз з'єднати з кислими яблуками. Якщо немає яблук, гарбузове пюре потрібно додати лимонний сік.
    Приготування:
    Яблука очистити і нарізати на четвертинки. Гарбуз нарізати невеликими шматочками. Шматочки гарбуза повинні бути трохи менше шматочків яблук.
    Додати 3 повних столових ложки цукру і воду.
    Закип'ятити і варити на повільному вогні до м ’ якості гарбуза (приблизно 40 хвилин). Потім пом'яти гарбуз з яблуками картофелемялкой (товкачем) і варити ще хвилин 20 без кришки, щоб випарувалася зайва рідина. В кінці додати вершкове масло.
    Зняти пюре з вогню і охолодити. Щоб розім'яти волокна гарбуза потрібно перетерти пюре ложкою через металеве сито або збити в блендері. Пюре можна їсти. Ваш малюк буде задоволений.
    Кількість цукру залежить від солодощі гарбуза, кислоти яблук і Вашого смаку. Їх вказаної кількості інгредієнтів у мене вийшло 600 мл пюре.
    Приємного апетиту!