Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
Маленькі бутерброди-канапе - відмінний спосіб заповнити святковий стіл різноманітними наїдками. Крім традиційного сполучення «сир-шинка-маслини» канапе можна зробити на паштети, намазками, рибою, м ’ ясом, овочами. Варіантів дуже-дуже багато. Оселедець і буряковий салат вдало доповнюють один одного, канапе виходять смачними, апетитними і дуже ефектними. Ця закуска є відмінною альтернативою оселедця під шубою, трохи всім набридлої.
Інгредієнти для канапе:
філе слабо соленою оселедця - 2 шт;
буряк - 2 шт;
часник - 2-3 часточки;
рослинна олія - 2 ст. л;
цукор - щіпка;
зелена цибуля - невеликий пучок;
гілочки кропу - для прикраси;
білий або чорний хліб.
Приготування:
1. Наріжте філе оселедця тонкими скибочками товщиною близько 0,5 см. Широкі скибочки буде важко згорнути і доведеться вигадувати інше оформлення для канапе.
2. Буряк заздалегідь відваріть на пару або запечіть в духовці до м'якості (див. як запекти буряк в духовці). Варити у воді буряк не варто. По-перше, вона втратить смак і колір, по-друге, набере води і стане водянистої. Коли буряк охолоне, натріть на дрібній тертці або подрібніть в блендері (але не до однорідності). Перекладіть в друшляк, нехай зайвий сік стікає.
3. Часник пропустіть через прес, додайте в буряк.
4. Все змішати, заправити салат маслом. Якщо буряк несолодка, покладіть трохи цукру - готова закуска буде смачніше, коли буряк має солодкуватий смак.
5. Хліб наріжте скибочками товщиною 1 см. Кірки краще обрізати, м'якуш нарізати невеликими шматочками будь-якої форми (на один укус).
6. Змастіть хліб тонким шаром рослинної олії, з пір ’ їнок зеленого лука зробіть ґрати.
7. На кожен шматочок хліба викладіть трохи салату і згорнутий скибочка оселедця. Прикрасьте кропом і подавайте до столу.
Рада:
Будь-які канапе з буряком краще готувати безпосередньо перед подачею - буряк швидко забарвлює продукти, і закуска може втратити привабливий вигляд.
Фото і рецепт: Sangina