Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Маленькі бутерброди-канапе - відмінний спосіб заповнити святковий стіл різноманітними наїдками. Крім традиційного сполучення «сир-шинка-маслини» канапе можна зробити на паштети, намазками, рибою, м ’ ясом, овочами. Варіантів дуже-дуже багато. Оселедець і буряковий салат вдало доповнюють один одного, канапе виходять смачними, апетитними і дуже ефектними. Ця закуска є відмінною альтернативою оселедця під шубою, трохи всім набридлої.
    Інгредієнти для канапе:
    філе слабо соленою оселедця - 2 шт;
    буряк - 2 шт;
    часник - 2-3 часточки;
    рослинна олія - 2 ст. л;
    цукор - щіпка;
    зелена цибуля - невеликий пучок;
    гілочки кропу - для прикраси;
    білий або чорний хліб.
    Приготування:
    1. Наріжте філе оселедця тонкими скибочками товщиною близько 0,5 см. Широкі скибочки буде важко згорнути і доведеться вигадувати інше оформлення для канапе.
    2. Буряк заздалегідь відваріть на пару або запечіть в духовці до м'якості (див. як запекти буряк в духовці). Варити у воді буряк не варто. По-перше, вона втратить смак і колір, по-друге, набере води і стане водянистої. Коли буряк охолоне, натріть на дрібній тертці або подрібніть в блендері (але не до однорідності). Перекладіть в друшляк, нехай зайвий сік стікає.
    3. Часник пропустіть через прес, додайте в буряк.
    4. Все змішати, заправити салат маслом. Якщо буряк несолодка, покладіть трохи цукру - готова закуска буде смачніше, коли буряк має солодкуватий смак.
    5. Хліб наріжте скибочками товщиною 1 см. Кірки краще обрізати, м'якуш нарізати невеликими шматочками будь-якої форми (на один укус).
    6. Змастіть хліб тонким шаром рослинної олії, з пір ’ їнок зеленого лука зробіть ґрати.
    7. На кожен шматочок хліба викладіть трохи салату і згорнутий скибочка оселедця. Прикрасьте кропом і подавайте до столу.
    Рада:
    Будь-які канапе з буряком краще готувати безпосередньо перед подачею - буряк швидко забарвлює продукти, і закуска може втратити привабливий вигляд.
    Фото і рецепт: Sangina