Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Розрізаний на чотири трикутних частини триповерховий бутерброд, гора картоплі фрі на тарілці. Майже у всіх місцях, де в меню є клаб сендвіч, він виглядає саме так. Немудре назва натякає на походження сендвіча, їм ласують завсідники всіляких закладів сфери обслуговування ось вже більше 100 років.
    Однак, це не заважає вам насолодитися ним будинку. Бо, за однією з версій, легендарний клаб сендвіч був придуманий і споруджений з підручних матеріалів голодним людиною, пізно прийшли додому з роботи.
    Дивно, наскільки часто щось особливе народжується в результаті випадковості. Сам принцип подачі їжі між двома скибочками хліба народився і активно користувався в закритих джентельменських клубах, де сильні світу цього не хотіли виходити з-за столи для гри в карти, щоб перекусити. Сендвіч в першу чергу зручно є.
    Основна версія появи клаб сендвіча говорить, що він з'явився в 1894 році в клубі Saratoga Club-House, в штаті Нью Йорк. Поважний член саме цього клубу одного разу виявив себе вдома без готового вечері на столі, але з гострим почуттям голоду після важкого робочого дня.
    Давши слугам і сім'ї можливість продовжити сон, джентельмен взяв справу в свої руки. Спочатку бідолаха підсмажив кілька скибочок хліба. Потім, намазав деякі з них вершковим маслом, решта - майонезом. Рейд по комори завершився скромним урожаєм з бекону, що охолола вареної курки і помідори.
    Однак, спорудивши перший в світі клаб сендвіч, винахідливий чоловік був настільки задоволений собою, що на наступний день всі члени клубу знали про знахідку. Незабаром, кухарі клубу адаптували рецепт, внісши деякі зміни, додавши в тому числі листя салату, для свіжості.
    Часто, запас продуктів у нашому холодильнику не сильно відрізняється від того, з яким зіткнувся наш аристократ. І нехай останні 100 років клаб сендвіч радував в основному лише гостей різних закладів громадського харчування, будинки найчастіше виходить смачніше.
    Якщо вам не посміхнулася удача, і у вашому холодильнику немає холодної вареної або смаженої курки, посмажте курячу грудинку на середньому вогні, за 5 хвилин з кожного боку, не забувши приправити сіллю і перцем.
    Підсмажте хліб. Намажте перший скибочку вершковим маслом або майонезом. Покладіть зверху тонкі шматочки курки. Накрийте другим скибочкою хліба, не забувши і його намазати ніж що-небудь, на ваш вибір.
    Обірвіть салатні листи, щоб вони не надто виступали за краю сендвіча, і покладіть на другий скибочка хліба. Пара шматочків тонко порізані помідори і щедрий шар підсмаженого до хрускоту бекону слідують за салатом. Останній шматок хліба є завершальним штрихом.
    Як завжди, ніхто не пропонує точно слідувати рецептом. Замість курки може бути індичка, салатні листи і помідор можуть супроводжувати скибочки авокадо, свіжі або солоні огірки мариновані, а хрускіт бекону може контрастувати з в'язкістю плавленого сиру.
    Вас обмежує лише запас продуктів у вашому холодильнику. Я не буду стверджувати, що клаб сендвіч недостоит окремого походу в магазин, але завжди приємно створити щось цікаве з підручних засобів.
    Фото і рецепт: Петро Голавский