Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Полуничний сорбет ми з вами вже готували, тепер приготуємо лимонний. Якщо подати кілька кульок сорбету, приготованого з різних фруктів, вони будуть відтіняти смак один одного, і вийде просто здорово.
    У кожного свої взаємини з кислим смаком лимона, так що не соромтеся експериментувати з пропорціями рецепту. Нижче я навів кілька рекомендацій про те, як налаштувати смак десерту під ваші уявлення про те, яким повинен бути справжній лимонний сорбет.
    Інгредієнти (4 порції):
    1 ст. води
    1 скл. цукру
    1 ст. лимонного соку
    1 ст.л. лимонної цедри
    щіпка солі
    Вичавіть лимонний сік (1 стакан соку - це десь 5 лимонів) і натріть цедру (1 столова ложка цедри вийде з пари лимонів). Поставте каструлю з водою та цукром на середній вогонь і, помішуючи, доведіть до кипіння. Переконавшись, що весь цукор розчинився в сиропі, зніміть його з вогню, додати лимонну цедру і дайте спокій хвилин на десять.
    Сироп процідіть, дайте йому охолонути, замішати лимонний сік, додайте щіпку солі, перелийте в контейнер або миску і приберіть в морозилку. Лимонний сорбет буде замерзати довше, ніж полуничний, кілька годин, і якщо ви знайдете час пару раз перемішати його, щоб не утворювалися великі шматки льоду, буде просто чудово.
    Такий сорбет добре подавати невеликими порціями між подачами страв, щоб освіжити смакові рецептори, на зразок того, як це робить маринований імбир в суші-барах. Якщо ж ви вирішите подати сорбет як десерт, і особливо - без супроводу сорбету з інших ягід і фруктів, лимонний сорбет може резонно здатися вам дуже кислим. В цьому випадку є кілька способів виправити смак:
    * Використовуйте більше води (але не цукру, оскільки солодкість і кислота відтіняють один одного, і надлишок чого одного неважливо позначиться на смаку сорбету).
    * Замініть половину або весь сік лимона соком менш кислого лайма.
    * Нарешті, до соку лимона можна додавати сік інших цитрусових, скажімо, грейпфрута або апельсина, хоча від лимонного сорбету в цьому випадку залишиться досить мало.
    Зрозуміло, скористатися цими порадами потрібно в процесі приготування, але пари раз цілком вистачить, щоб визначитися з ідеальними пропорціями, які підходять саме під ваш смак.