Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Малиновий конфітюр - прекрасна альтернатива трохи надоевшему, але дуже корисного малиновий варенью. Готовий конфітюр зберігає всі вітаміни завдяки мінімальному часу термічної обробки ягід.
    Рецепт конфітюру заснований на поєднанні ягід (фруктів) і желейного цукру в пропорції 1:1. Важливо, що желирование відбувається за рахунок натурального яблучного пектину без застосування штучних добавок.
    Сам процес приготування конфітюру займає зовсім небагато часу. Моя нещодавня знахідка - малиновий конфітюр з цільними ягідками суниці. Суниця надає малиновий конфитюру незабутній аромат.
    Секрет приготування полягає в тому, що самі ягоди суниці додаються у вже готовий малиновий конфітюр і акуратно перемішується.
    Відразу закочується в жерстяні банки під кришки.
    Для початку підготуйте чисті стерилізовані банки.
    Стерилізувати їх простіше всього на решітці в духовці, перевернути догори дном. При температурі 100-110 градусів вистачить всього 10 хвилин.
    Рецепт приготування малинового конфітюру з суницею дуже простий:
    Інгредієнти:
    Ягоди малини - 5 літрів
    Ягоди суниці - 1 літр (можна більше),
    Желюючий цукор - 2-2,5 кілограма.
    Спосіб приготування:
    Ягоди малини перебрати (не мити) і змолоти на м'ясорубці або в блендері.
    Помістити в емальований посуд, довести до кипіння і варити 10 хвилин.
    Для того, щоб малиновий конфітюр був більш темного кольору - проваріть його ще 10 хвилин на невеликому вогні.
    Потім всипте желюючий цукор і ретельно перемішайте.
    Отриману суміш знову доведіть до кипіння і всипте суницю.
    Після цього варити конфітюр потрібно всього 2-3 хвилини.
    Швидко розлийте малиновий конфітюр з гарячим стерилізованим банкам і закатати.
    Банки потрібно перевернути догори дном.
    Потім наш смачний конфітюр потрібно гарненько обгорнути і залишити в такому стані до повного охолодження.