Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
Готувала вже не один десерт у мікрохвильовці, але цей перевершив всі мої очікування.
Чудовий десерт, дуже простий у виконанні, в міру шоколадний, на смак - дуже схожий на "Пташине молоко".
Інгредієнти:
* Білок яєчний (зважити) - 2 шт
* Цукор (стільки ж за вагою, скільки білків)
Шоколад чорний (або інший, посічену) - 20-30 г
* Малина - 100 г
Рецепт:
Білки потрібно збити на середній швидкості до м'яких піків.
Поступово додати цукор, збільшити швидкість і продовжувати збивати до тих пір, поки меренга не стане вологою і блискучою і не буде формувати впевнені "тверді піки".
У готову меренгу додати шоколад, перемішати.
Викласти в порційні форми, провести ножем по стінках форм і поставити в мікрохвильову піч рівно на 30 секунд - не більше, при максимальній потужності (у мене 1000 Вт)!
Готові острівці потрібно охолодити. Малину змолоти в блендері і протерти через сито.
Меренги викласти на блюдця, полити малиновим соусом і насолоджуватися райським десертом
Автор: Иррез