Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Дітище американської та європейської кухонь носить назву чізкейк. Вважається, що найперший чізкейк був виготовлений в Стародавній Греції. По суті, це сирний або сирний десерт. Існує безліч варіацій чізкейку - від запіканки до тістечка суфле. Чим ми гірші стародавніх грекинь? Пропонуємо вам один з рецептів це смачного десерту.
    Що потрібно:
    250 г здобного печива
    125 г вершкового масла
    Для начинки:
    750 г вершкового сиру (сирного сиру)
    2 ч. л. тертої апельсинової цедри
    1 ч. л. тертої лимонної цедри
    1 склянка цукру
    3 яйця
    180 мл вершків жирністю 35%
    2 ст. л. лимонного соку
    Для крему:
    1 склянка вершків жирністю 35%
    2 ст. л. лимонного соку
    ягоди для прикраси
    Час приготування: 2 години 25 хв
    Порцій: 12
    Що робити:
    1) Печиво подрібнити разом з маслом в однорідну масу. Викласти її на дно роз'ємною форми діаметром 24 см. З боків зробити невеликі бортики. Щільно притиснути руками, розрівнюючи поверхню. Поставити форму в холодильник на 30 хв.
    2) Приготувати начинку. Міксером збити вершковий (сирний) сир з цедрою і цукром. Продовжуючи збивати, по одному додати яйця.
    * сир (творог) і яйця необхідно заздалегідь вийняти з холодильника, щоб вони встигли нагрітися до кімнатної температури. Холодні продукти вимагають більшого часу для взбалстывания, а це призводить до перенасичення начинки повітрям, що в результаті зробить її пухкою.
    Додати вершки і лимонний сік, перемішати.
    3) Низ форми обернути 2 шарами фольги. Поставити її в глибоке деко. Вилити у форму сирну (сирну) масу і поставити в розігріту до 170С духовку. Влити на деко киплячу воду і готувати 1 год 15 хв. У жодному разі не проколюйте чізкейк, щоб перевірити готовий він чи ні, так ви зробите тріщину. Вимкнути духовку, відкрити дверцята і дати чизкейку охолонути протягом 15 хв.
    *Водяна лазня потрібна для того, щоб чізкейк випікався рівномірно. Пар від води створює більш щадний режим при випічці, ніж жар від духовки.
    4) Приготувати крем. У мисці збити вершки з лимонним соком.
    5) Викласти крем на чізкейк і повернути в духовку ще на 20 хв. Потім духовку вимкнути, відкрити дверцята і залишити чізкейк усередині до повного охолодження.
    * Готовий чізкейк повинен робити враження трохи недопеченного - при дегком час трясіння начинка в центрі повинна тремтіти. Повністю охолонувши, начинка стане щільною, зберігши при цьому шовковисту текстуру.
    Переставити в холодильник мінімум на 3 години (краще на добу. Перед подачею прикрасити чізкейк свіжими або консервованими ягодами.