Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
Ніжна, соковита м'якоть, п'янкий аромат червоного вина і глибокий, насичений колір роблять це блюдо вишуканим і багатообіцяючим завершенням романтичної вечері. Рецепт п'яною груші може мати масу втілень, але він завжди простий. Моєї родзинкою послужила журавлина, яка разом з червоним вином надала абсолютно фантастичний колір і смак страви. Спробуйте пристрасть на смак.
П'яна груша
500 мл червоного вина
4 груші
150 г журавлини
150 г цукру
паличка кориці
запашний перець горошком
гвоздика
Вибір спецій залежить виключно від вас. Головне не переборщити. Гвоздика, приміром, має дуже сильний аромат. З іншого боку, що вона, що кориця чудово поєднуються з червоним вином. Запашний перець додасть легкої пряною гостроти. У сукупності всі смаки і аромати збуджують та зігрівають. Тепло буде розливатися по тілу з кожним новим шматочком.
Вибір алкоголю теж лежить на вашій совісті. Раджу використовувати те вино, яке ви б стали пити. Якщо є настрій, додайте до провину 50 мл вашого улюбленого міцного напою. Не забувайте про здоровий глузд, смак, як і раніше, має величезне значення.
Розігрійте каструлю з товстим дном на середньому вогні. Всипте цукор і спеції. Не перемішуючи, дочекайтеся, поки цукор розплавиться, але не стане темніше і не перетвориться в карамель. Додайте журавлину. Злегка струсніть каструлю, щоб все змішалося. Готуйте 5-7 хвилин, поки журавлина не дасть сік.
Влийте червоне вино і додайте очищені груші. Не доводячи до кипіння, готуйте 25-30 хвилин. Готовність плоду можна перевірити, простромивши його тонким ножем.
Перед подачею розріжте груші навпіл. Потім, надріжте половину, починаючи на сантиметр нижче гілочки і закінчуючи широкої частиною плоду. Розкладіть п'яні груші по тарілках, розкривши їх як віяло. Полийте зверху сиропом, який при бажанні можна злегка випарувати.
Фото і рецепт: Петро Голавский