Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
Панна Котта - один із найулюбленіших десертів. Який дуже легко і просто готувати, а смак можна описати як "вершково-ванільна ніжність".
Варіантів його оформлення безліч наскільки дозволяє Ваша фантазія. Хочу поділитися своїм, який можна приготувати на вечерю з коханим або день Святого Валентина.
Інгредієнти:
* Вершки (33%) - 500 мл
* Жлатин - 15-20 р
* Цукор - 50-70 г
* Ваніль (Стручок)
* Полуниця
Шоколад - 30 г
* Сік полуничний (можна інший) - 50-60 мл
Приготування:
Желатин покласти у воду (30-40 мл) для набухання на час, вказаний на упаковці. Вершки змішати з цукром та ваніліном. Прокип'ятити 1-2 хвилини. Трохи остудити. Додати желатин, залишивши трішки для соку.
Сік також підігріти і змішати з желатином. Трохи вершковою маси змішати з шоколадом до повного його розчинення. У формочки у вигляді сердечок (а можна і будь-яких, навіть в келихах) викласти нарізані шматочки полуниці, залити сумішшю соку та желатину. Поставити в холодильник до охолодження.
Потім залити вершкову масу, також повністю охолодити. Зверху залити шоколадною сумішшю. Залишити в холодильнику мінімум на 4 години - до повного застигання. Перед подачею опустити низ формочек на кілька секунд в окріп, перевернути сердечка на блюдо. Формочки у мене силіконові.
Фото і рецепт: Lesya_Dol