Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
Цю панна коту я приготувала не на вершках, а на желтковом кремі з маскарпоне і полуницею. Желатин попередньо залила водою і залишила на 40 хвилин, щоб набрякли. За правилами, десерт повинен застигати в холодильнику не менш 4 годин, але гості повинні були з'явитися раніше, тому скористалася морозилкою. Через 40 хвилин панна котта вже була на столі.
Інгредієнти:
маскарпоне - 500г;
яйце (жовтки великих яєць) - 3 шт.;
цукор - 150г;
полуниця - 250г;
желатин (порошковий) - 20г
Желатин пересипати в невелику миску, влити 2-3 ст.л. води і залишити набухати на 40 хвилин.
Приготування:
Жовтки відокремити від білків (білки залишити для іншого рецепту), збивати міксером, поки жовткова маса не стане блідо-желтой.Постепенно додати цукор і продовжувати збивати міксером до утворення густої, однорідної маси.
Перенести миску зі збитими жовтками на водяну баню, збивати міксером, поки маса не прогріється, при цьому постійно знімайте ложкою жовткову масу з країв миски, щоб вона не встигала присохнуть.
Готовий жовтковий крем накрийте плівкою і дайте йому трохи остыть.У полуниці видалити чашолистки, ягоди покласти в блендер і пюрировать, додавши 1-2 ч.л. цукру.
Маскарпоне розім'яти виделкою і змішати з жовтковим кремом. Збити міксером (на невеликій швидкості).
Розтопити желатин на водяній бані. Змішати розтоплений желатин з пюрированной полуницею.
Перекласти полуничну жовткову масу в суміш з маскарпоне. Добре розмішати.
Готову масу розлити по формах, поставити в холодильник мінімум на 4 години. Якщо хочете спробувати панна коту швидше, то поставте форми в холодильник на 40 хвилин.
Перед подачею, ножем з тонким лезом обережно відокремити панну коту від стінок форми і опустити на 2 секунди (не більше) формочку в гарячу воду.
Накрити тарілкою, в якій будете подавати панна коту, і швидко перевернути. Готовий десерт можна прикрасити шматочками полуниці та листя м'яти.
Автор: Олена Покровська