Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • холодним. Банки влаштовують, перевертають і залишають в такому стані до повного остывания.Чтобы варення не зацукрувалося, можна в кінці варіння додати лимонну кислоту з розрахунку 1 грам кислоти на кілограм ягід.
    Спосіб другий.
    Для тих, хто консервує ягоди, а не цукор. У цьому випадку на кілограм ягід беруть від 0,5 до 0,8 кілограмів цукру. Підготовлену (очищену і промитий) полуницю засипають половиною норми цукру. Пересипані цукром ягоди залишають в прохолодному місці до тих пір, поки не з'явиться сік.
    Потім ємність з ягодами і сиропом ставлять на повільний вогонь і накривають кришкою. Після закипання засипають в варення решту цукру, дають йому розчинитися, і через 5 хвилин варення вимикають.
    Варення розливають в підготовлені банки, влаштовують, перевертають і залишають до повного охолодження. При цьому способі приготування варення виходить більш рідким.
    Способи третій і четвертий.
    Полуничне варення - п'ятихвилинка. Для полуничного варення-п'ятихвилинки потрібно взяти півтора кілограма цукру на кілограм ягід. Цукор змішують зі склянкою води й кип'ятять на сильному вогні, знімаючи піну. В кипячий сироп висипають ягоди і дають їм покипіти на сильному вогні 5 хвилин, не довше, періодично помішуючи. Потім вимикають газ, а каструлю з варенням загортають, для того, щоб воно остигало якомога повільніше.
    Охолоджене варення розливають по банкам і закривають звичайними капроновими кришками або обв'язують папером. П ’ ятихвилинку варять з невеликої кількості ягід, не більше двох кілограмом. Тарою для варіння п'ятихвилинки повинна служити каструля, а не таз - каструлю зручніше "вкутувати".
    Можна зварити п ’ ятихвилинку і з невеликою кількістю цукру. На кілограм ягід беруть у цьому випадку 0,3 - 0,4 кг цукру, варять цукровий сироп, як і в попередньому варіанті. В сироп засипають ягоди, варять 5 хвилин, а потім розливають по стерильним банкам і влаштовують. Банки потрібно закатати, перевернути і обгорнути.