Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Інгредієнти: полуниця 450г; вершки (не менше 33% жирності)- 250мл; цукор - за смаком; желатин - 1 ст.л. (приблизно 15г); вода - 3 ст.л.; сік лимона - за смаком; для прикраси: ягоди полуниці; листя м'яти
    Ягоди промити, обсушити, засипати в блендер і подрібнити в пюре. Додати за смаком цукор і лимонний сік. Порошок желатину залити холодною водою і залишити для набухання (приблизно 30 хвилин).
    Поставити ємність з желатином на водяну баню, дочекатися, коли желатин розчиниться, але не давати йому закипати. Перелити желатин в полуничне пюре, розмішати. Вершки збити в легку стійку піну.
    Додати пару ложок полуничного пюре з желатином і обережно, знизу вгору перемішати. Потім додати половину пюре, перемішати, додати решту полуничного пюре - перемішати. Можна залишити трохи пюре для прикраси.
    Розлити мус по формах, зверху налити трохи пюре і розмішати, щоб на поверхні утворилися симпатичні кольорові розлучення.
    Прибрати мус в холодильник на 2-3 години (краще на ніч). Перед подачею прикрасити ягоди полуниці та листочками м ’ яти.
    Автор: Олена Покровська