Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Сорбет, звичайно, дискредитує інші десерти простотою приготування. Фактично, це фруктове морозиво, тільки дуже легкий, майже заморожений сік. Популярний сорбет лимонний, люблю його всією душею, але домашні неслухняні, і довелося готувати полуничний.
    Втім, чому довелося? Полуничний сорбет - відмінне завершення будь-якого вечері. Можна навіть приготувати трохи більше - нехай собі коштує в морозилці, сорбет зайвим не буває.
    Інгредієнти (4 порції):
    0,5 кг. замороженої полуниці
    1/3 ст. води
    1/3 скл. цукру
    Розморозьте полуницю і подрібніть її в блендері до однорідності. Поставте воду в каструлі на невеликий вогонь, додайте цукор, і, постійно помішуючи, намагайтесь його повного розчинення. Доведіть сироп до кипіння, проварити ще хвилини дві-три, зніміть з вогню і остудіть.
    З'єднайте сироп і полуницю, розмішайте, перелийте в контейнер і приберіть в морозилку. Сорбет буде застигати три години, при цьому бажано кожні півгодини діставати його з морозилки і перемішувати для того, щоб не утворювалися великі шматки льоду.
    При подачі сформуйте кульки за допомогою спеціальної ложки для морозива, кнелі з французької методі за допомогою двох звичайних ложок, або перекладіть в вазочки як є - сорбет вийде безформним, але дуже смачним.