Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Фруктовий салат в ананасі готувати одне задоволення. Одна складність - фрукти і ягоди так смачно пахнуть, що складно не з'їсти їх до того, як вони опиняться в салатнику. У рецепті використовують свіжий імбир, м'яту, аніс і гвоздику.
    Для приготування страви Вам знадобиться:
    коричневий цукор - 75г;
    вода - 300 мл;
    зірчастий аніс - 2 зірочки;
    кориця (не мелена) - 1 паличка (2.5 см);
    гвоздика - 1 шт.;
    лимон (сік) - 1/2 шт.;
    м'ята (свіжа) - 2 гілочки;
    манго - 1 шт.;
    банан - 2 шт.;
    полуниця - 300г;
    імбир (свіже кореневище) - 2 см;
    ананас - 1 шт.;
    для прикраси: гілочки м'яти
    Приготувати сироп з цукру, води і всіх перерахованих в рецепті прянощів (крім імбиру). Довести до кипіння, зменшити вогонь і варити близько 5 хвилин, поки обсяг рідини не зменшитися на третину. Зняти з плити, охолодити.
    Манго розрізати на половинки, вирізати кісточку, зрізати шкірку. М'якоть нарізати невеликими кубиками. Полуницю розрізати на половинки. Банани очистити, нарізати кружечками. З кореневища імбиру зрізати шкірку і нарізати тонкою соломкою.
    Всі скласти у великий салатник. Залити фрукти процідженим фруктовим сиропом. Перемішати.
    Ананас розрізати уздовж на дві однакові половинки. Тонким ножем, відступаючи від стінок 5-7 мм, вирізати м'якоть. Виконувати цю процедуру стоїть на великий плоскою тарілці, щоб після зібрати сік.
    З м'якоті видалити качан, а м'якоть нарізати невеликими кубиками. Додати ананас і сік в салатник, перемішати. Розкласти фрукти з ананасовим човниками. Готовий Салат.
    Автор: Олена Покровська