Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Сам процес приготування не трудомісткий, і не довгий. Єдине, що готові вони будуть тільки через 8 годин, так як повинні настоятися і просочитися. Але якщо ви приготуєте сирні кульки увечері, то на сніданок їх можна вже буде продегустувати.
    Спосіб приготування:
    * Зі свіжого молока слід приготувати сир або, як він називається в індії, мовою хінді - панір.
    В індії такий сир називають зовсім не сиром, а домашнім сиром.
    Виливаємо в каструлю молоко і доводимо до кипіння. Після того, як молоко закипіло, робимо поменше вогник і поступово, помішуючи, вливаємо 2 ст. ложки лимонного соку. Молоко почне згортатися, що нам потрібно. Через 1-2 хвилини, коли сир буде готовий - зливаємо все наше молоко в сито, проложенное марлею. Сироватка стече, а сирок залишиться. Тепер сир у ситі і в марлі промити в теплій проточній воді, вичавлюємо відкладаємо в бік.
    Тепер готуємо сироп. У каструлю наливаємо 4,5 чашки води і висипаємо 1,5 чашки цукру. Ставимо на вогонь.
    Поки сироп готується - повертаємося до нашого сиру. Всю цю масу, яка у нас вийшла (не бійтеся, що мало - так і повинно бути) гарненько замішуємо, до отримання однорідної тістоподібної маси. Розділяємо на 9-10 частин і катаємо в долонях кульки, величиною з невеликою волоський горіх. Постарайтеся, щоб кульки були рівними, без тріщин.
    Поки ви ліпили кульки, сироп повинен був приготуватися. Тепер у киплячий сироп акуратно викладаємо кульки, закриваємо кришкою і варити 10-15 хвилин. Простежте, щоб при укладання кульок в каструлю, вони там плавали вільно, так як після варіння вони розбухнуть в 2-3 рази.
    Кульки поварили, виловили ополоником з каструлі в миску, залили тим же сиропом, остудити і прибрали в холодильник на 3-4 години або на ніч.
    При подачі на стіл, расгуллу виловити з сиропу і покласти на тарілку.
    Приємного апетиту!