Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
Всі ми в дитинстві любив це смачне ласощі. Звичайно, його можна купити в магазині. Але приготувавши солодкий повітряний рис будинку, Ви точно будете впевнені, що не використані при приготуванні загусники, консерванти і е-добавки.
1. Відварюємо рис у великій кількості води. Стежимо, щоб рис не перетравився - рисинки повинні бути розсипчастими. Краще брати круглі сорти рису.
2. Зливаємо воду і викладаємо рис просушитись на паперовий рушник.
3. Деко для запікання застилаємо папером для випічки (пергаментом) і викладаємо рис в один шар.
4. Ставимо на дві години в духовку при температурі 100 градусів.
5. Рослинна олія наливаємо в сковороду і викладаємо маленькими порціями (по черзі) наш підсушений в духовці рис. Рис має занурюватися в масло.
6. Рис дуже швидко почне «здуватися», виймаємо його шумівкою, викладаємо на рушник, щоб прибрати зайвий жир.
7. Посипаємо смажений повітряний рис цукровою пудрою.
Приблизну кількість інгредієнтів:
1 склянка рису,
рослинна олія,
цукрова пудра
Автор: JayS