Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • З настанням холодних днів вранці хочеться зігріваючий, ситний сніданок, і така каша з ароматним изюмовым соусом порадує родину суботнім ранком. У Мексиці вона називається Arroz con Leche, в Англії - рисовий пудинг і подається на десерт, і в інших країнах є свої варіанти цієї страви.
    Інгредієнти на 8 порцій:
    200 г круглого рису
    цедра 1 лимона
    цедра 1 апельсина
    1 л незбираного молока
    100 г дрібного цукру
    Для сиропу з родзинками:
    85 г родзинок
    1 паличка кориці
    100 г коричневого цукру
    3 ст л жирних вершків
    Інструкції:
    1. З'єднати рис у великій каструлі з 500 мл води і лимонною і апельсиновою цедрою. Довести до кипіння, накрити кришкою, зменшити вогонь і варити 15 хвилин, поки вся вода не вбереться.
    Відкрити кришку, додати молоко і цукор, варити 20-25 хвилин, часто помішуючи, поки рис не буде м'яким, а молоко не загусне.
    2. Поєднати в маленькій каструлі родзинки, корицю, коричневий цукор і 100 мл води. Підігріти, щоб цукор розплавився, потім дати покипіти, щоб сироп загусло. Додати вершки, і дати охолонути в каструлі.
    3. Подавати кашу з соусом з родзинками відразу ж так як рисова каша швидко густішає.