Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
З настанням холодних днів вранці хочеться зігріваючий, ситний сніданок, і така каша з ароматним изюмовым соусом порадує родину суботнім ранком. У Мексиці вона називається Arroz con Leche, в Англії - рисовий пудинг і подається на десерт, і в інших країнах є свої варіанти цієї страви.
Інгредієнти на 8 порцій:
200 г круглого рису
цедра 1 лимона
цедра 1 апельсина
1 л незбираного молока
100 г дрібного цукру
Для сиропу з родзинками:
85 г родзинок
1 паличка кориці
100 г коричневого цукру
3 ст л жирних вершків
Інструкції:
1. З'єднати рис у великій каструлі з 500 мл води і лимонною і апельсиновою цедрою. Довести до кипіння, накрити кришкою, зменшити вогонь і варити 15 хвилин, поки вся вода не вбереться.
Відкрити кришку, додати молоко і цукор, варити 20-25 хвилин, часто помішуючи, поки рис не буде м'яким, а молоко не загусне.
2. Поєднати в маленькій каструлі родзинки, корицю, коричневий цукор і 100 мл води. Підігріти, щоб цукор розплавився, потім дати покипіти, щоб сироп загусло. Додати вершки, і дати охолонути в каструлі.
3. Подавати кашу з соусом з родзинками відразу ж так як рисова каша швидко густішає.