Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Інгредієнти:
    * вершкове масло - 100 гр;
    * темний шоколад - 100 гр;
    * сирний сир без добавок - 400 гр;
    * яйця - 4 шт;
    * цукор - 2,5 склянки;
    * ванільний екстракт - 1 ч.л.;
    * борошно - 2 ст.л. з гірочкою;
    * сіль - щіпка;
    * заморожена вишня - упаковка (450 гр).
    Дістанемо вишню з морозилки. Зовсім заздалегідь її розморожувати не треба - вона нам потрібна міцна.
    Розігріваємо духовку до 175 градусів. Ріжемо вершкове масло на кубики.
    Шоколад ламаємо на шматочки і разом з маслом відправляємо на водяну баню растапливаться (стежимо, щоб кипляча вода не діставала до дна миски - це шкодить шоколаду).
    Тим часом у велику миску викладаємо сирний сир, 2 яйця, 1 склянка цукру і ванільний екстракт.
    Розмішуємо міксером до однорідного стану. Коли шоколад з маслом розтануть, перемішаємо й знімемо із плити.
    Додамо другу склянку цукру і перемішаємо. Вобьем залишилися яйця і знову перемішати.
    Вмешаем щіпку солі - це дозволяє шоколаду "розкритися". Додамо борошно й перемішаємо.
    Прямокутну форму для випічки застилаємо пекарської папером. Виливаємо шоколадний шар у форму.
    Зверху виливаємо сирний. Беремо ложку і акуратно, зачерпує з дна, піднімаємо шоколадний шар, роблячи хаотичні візерунки в декількох місцях.
    Розкладаємо по поверхні торта половину вишні. Пальцем виїмка кожну ягідку в тісто. Ставимо в духовку хвилин на 40-45.
    Тим часом решту вишню відправляємо у ківш, засипаємо другою половиною склянки цукру (якийсь соус у нас сумний - з всього що залишився виходить).
    Ставимо ківш на маленький вогонь і варимо, періодично помішуючи до повного розчинення цукру (5 хвилин приблизно).
    Після закінчення часу дістаємо готовий торт з духовки і дати охолонути протягом, як мінімум, двох годин.br/>Нарізати на шматки прямо у формі і подаємо, полити соусом.
    Смачно!
    Приємного апетиту!
    Фото і рецепт: Ольга Злобіна