Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
Інгредієнти:
* вершкове масло - 100 гр;
* темний шоколад - 100 гр;
* сирний сир без добавок - 400 гр;
* яйця - 4 шт;
* цукор - 2,5 склянки;
* ванільний екстракт - 1 ч.л.;
* борошно - 2 ст.л. з гірочкою;
* сіль - щіпка;
* заморожена вишня - упаковка (450 гр).
Дістанемо вишню з морозилки. Зовсім заздалегідь її розморожувати не треба - вона нам потрібна міцна.
Розігріваємо духовку до 175 градусів. Ріжемо вершкове масло на кубики.
Шоколад ламаємо на шматочки і разом з маслом відправляємо на водяну баню растапливаться (стежимо, щоб кипляча вода не діставала до дна миски - це шкодить шоколаду).
Тим часом у велику миску викладаємо сирний сир, 2 яйця, 1 склянка цукру і ванільний екстракт.
Розмішуємо міксером до однорідного стану. Коли шоколад з маслом розтануть, перемішаємо й знімемо із плити.
Додамо другу склянку цукру і перемішаємо. Вобьем залишилися яйця і знову перемішати.
Вмешаем щіпку солі - це дозволяє шоколаду "розкритися". Додамо борошно й перемішаємо.
Прямокутну форму для випічки застилаємо пекарської папером. Виливаємо шоколадний шар у форму.
Зверху виливаємо сирний. Беремо ложку і акуратно, зачерпує з дна, піднімаємо шоколадний шар, роблячи хаотичні візерунки в декількох місцях.
Розкладаємо по поверхні торта половину вишні. Пальцем виїмка кожну ягідку в тісто. Ставимо в духовку хвилин на 40-45.
Тим часом решту вишню відправляємо у ківш, засипаємо другою половиною склянки цукру (якийсь соус у нас сумний - з всього що залишився виходить).
Ставимо ківш на маленький вогонь і варимо, періодично помішуючи до повного розчинення цукру (5 хвилин приблизно).
Після закінчення часу дістаємо готовий торт з духовки і дати охолонути протягом, як мінімум, двох годин.br/>Нарізати на шматки прямо у формі і подаємо, полити соусом.
Смачно!
Приємного апетиту!
Фото і рецепт: Ольга Злобіна