Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Інгредієнти:
    Молоко (3,5-6%) - 1 л
    Сметана (20%)- 100 г
    Вершки (20-30%) - 100 г
    Яйце - 2 шт
    морська Сіль, велика - 1,5 ст.л. (без гірки)
    Молоко довести до кипіння. Сметану з'єднати з вершками, яйцями, сіллю, і ретельно перемішати, можна збити міксером.
    Влити сметанну суміш в кипляче молоко, довести до кипіння. Варити, помішуючи, ще 4-6 хвилин (на поверхні маси з'являться великі, важкі пластівці, сироватка відокремиться).
    Сито/друшляк викласти марлею (2-4 шару). Відкинути масу на друшляк, залишити стікати на 3-4 години.
    Вийшов сир покласти під прес прям в марлі, як форми можна використовувати пластмасове відерце з дірками на дні, а як преса літрову, або більше, банку з водою.
    Залишити сир під пресом на 4-5 годин, а краще на ніч.
    Такий сир можна готувати з добавками, наприклад: з кропом, солодким перцем, маслинами, кмином і т.д. Вершки в рецепті можна замінити такою ж кількістю сметани.
    З 1 л молока виходить 300-400 г сиру. Зберігати загорнутим в марлю близько 3-4 доби в холодильнику.
    Автор: Lacoste