Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
Інгредієнти:
Тісто:
2 з половиною склянки борошна
2 ч. л. розпушувача
125 г маргарину
3/4 скл. цукру
2 яйця
1 жовток
2 шоколадних або ванільних пудингу (доктор эткер)
750 мл молока
8 ст. л. цукру
Сирна маса:
1 кг сиру подрібнити блендером або пропустити кілька разів через м'ясорубку
1 ванільний пудинг
2 гр. ваніліну
150 гр. масла
200 гр. цукру
4 жовтки
5 білків
200 гр. кураги
100 гр. родзинок
Приготування:
Борошно вимішати з порошком до випічки і розтерти з маргарином. Жовток і яйця збити з цукром, додати до борошні, замісити тісто, поставити на декілька годин у холодильник.
Родзинки і курагу залити на 10 хвилин окропом, злити воду, курагу порізати кубиками.
Беремо деко, у мене 26 на 38 см., змащуємо маргарином і розправляємо тісто, краще це робити руками злегка змоченими в холодній воді, тісто заводимо і на бортики.
Далі готуємо наш пудинг, як написано на упаковці, тільки з потрібним нам кількістю молока і цукру і гарячий пудинг виливаємо на тісто, рівномірно розправляємо по всьому тесту, чекаємо, до повного охолодження пудингу.
Тим часом беремо перетертий сир, додаємо пудинг сухий, ванілін перетертий з 1 ст. л. цукру, масло, жовтки збиті з 100 гр. цукру і гарненько вимішуємо міксером.
Окремо до стійких піків білки збиваємо з 100 гр. цукру, вимішуємо з сиром додаємо родзинки, курагу, ще раз перемішуємо і викладаємо на тісто з пудингом, рівномірно розправляючи по всій поверхні.
Запікаємо в нагрітій до 180 градусів духовці, 40-45 хвилин. Дати охолонути сырнику не виймаючи його з форми.
Вихід близько 3.800 кг.
Приємного апетиту!
Примітка:
Я свій сирник розрізав навпіл і просочена заварним кремом, який майже весь виліз з боків, напевно, під вагою сирники,так що крем потрібен більш щільний, може масляний або шоколадный.В кінцевому підсумку у мене вийшов тортик 26 на 18 див. і 8 см . высотой.При бажання верх можна полити шоколадною глазур'ю.
Фото і рецепт: mim