Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Інгредієнти:
    яйце - 6 шт.
    лимон - 2 шт.
    цукор - 200 гр.
    ванільний цукор - 1 пакетик
    крупа манна - 120 гр.
    сир знежирений - 500 гр.
    вишня консервована - 1 банка (720 гр.)
    конфітюр абрикосовий - 50 гр.
    рубаний мигдаль - 1 ст. ложка
    Приготування:
    Сир протріть через сито. Лимон промийте, дрібної терткою зітріть цедру. Яйця збийте до утворення стійкої піну, поступово додаючи цукор, ванільний цукор, лимонну цедру.
    Потім по черзі уведіть манну крупу і сир.
    Вистеліть форму аркушем пергаменту, що перевищує її розміри. Вишню відкиньте на друшляк, щоб скла рідина. Сирну масу перекладіть у форму, розрівняйте. Зверху по центру по всій довжині розкладіть вишню.
    Випікайте 1 годину при 180 С.
    Вийміть з духовки, остудіть. Потім перекладіть на блюдо, акуратно видаливши пергамент.
    Конфітюр розігрійте на слабкому вогні, нанесіть його тонким шаром на поверхню десерту.
    Мигдаль злегка обсмажте без додавання олії, остудіть.
    При подачі наріжте десерт порційними шматками, посипте смаженим мигдалем.