Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Інгредієнти:
    сметана 20-30% - 1 л;
    цукор - 10 ст.л.;
    ванільний екстракт - 1 ч.л.;
    желатин - 2 пачки (по 7 гр);
    какао - 5-6 ст.л.
    Зараз стільки видів желатину... Раніше було простіше - пакетик желатину був пакетиком желатину. А тепер ходи і думай, який взяти. У мене був у пластинках, я залишилася їм не дуже задоволена.
    Торт складається із двох шарів - з какао і без. Тому по-окремо працюємо спочатку з першою половиною продуктів, потім з другої.
    Отже, в миску відправляємо підлога-літри сметани і половину норми цукру, розмішуємо до повного його розчинення.
    Потім додамо ванільний екстракт, розмішаємо.
    Рецепт дістався мені від тітки, а у неї він з радянських часів, тому опис - що робити з желатином, я приведу в оригіналі: 1 пакетик желатину залити 0,5 склянки води, поставити на вогонь, помішуючи до повного розчинення, але не кип'ятити.
    (Або робіть по інструкції на упаковці). Потім швидко вливаємо в сметану і перемішуємо. (Друга половина желатину залишається у нас на другий шар).
    Заливаємо в форму (при виборі форми пам'ятайте, що зверху буде другий шар).
    Відправляємо в морозилку на 10 хвилин.
    З другою частиною сметани і цукру поступаємо також, тільки замість ванільного екстракту додаємо какао.
    Перемішуємо до однорідного стану, додаємо другу порцію желатину.
    Дістаємо форму з першим шаром з холоду (вона повинна застигнути), заливаємо зверху другу частину і ще на 10 хвилин. Потім переставляємо в холодильник.
    Прикрасити можна мільйоном способів. Я вирізала сердечко з паперу, поклала трафарет на торт і посипала какао з цукровою пудрою.
    Зараз сезон ягід, тому прикрасити можна барвисто і смачно!
    Також можна форму з тортом опустити в миску з гарячою водою на 10 секунд, потім перевернути на блюдо... Я подаю прямо у формі.
    Приємного апетиту!
    Фото і рецепт: Ольга Злобіна