Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
Солодкий соус з вишні подається до млинців, пудингів, каш, вафлям.
Інгредієнти:
вишня - 500 г;
цукровий пісок - 150 г;
червоне вино сухе - 100 мл;
вода - 300 мл;
цедра лимона - 5 г;
мелена кориця - ¼ чайної ложки;
крохмаль - 15 г.
Вишню промити, видалити кісточки. Кісточки залити водою, довести до кипіння, процідити. У відвар додати цукровий пісок, вишню, цедру лимона, корицю, вино.
Довести до кипіння і варити 5-7 хвилин. Потім протерти через дрібне сито. Крохмаль попередньо розвести в невеликій кількості холодної води.
Тонкою цівкою влити крохмаль в протертий вишневий відвар, перемішуючи віночком. Знову довести до кипіння і охолодити.
Вишневий соус трохи загусне.
Фото і рецепт: Господиня