Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
Інгредієнти
для бісквітного тіста:
борошно пшеничне - 5 столових ложок;
крохмаль картопляний - 1 столова ложка;
цукровий пісок - 6 столових ложок;
яйця - 6 штук;
для масляного крему:
вершкове масло - 200 г;
какао порошок - 4 столові ложки;
цукрова пудра - 6 столова ложка;
згущене молоко - 100 мл;
коньяк - 2 столові ложки.
На виробництві тістечка Картопля зазвичай роблять з обрізків бісквіта, що випікається для тортів. У нашій домашній кулінарії випічка тортів на потік не поставлена. Стало бути, бісквіт приготуємо спеціально, можна за 1-2 дні до приготування тістечок. Сміливо можете брати свій перевірений рецепт бісквітного тіста. А я запропоную свій варіант.
Бісквіт
Жовтки відокремити від білків. Білки збити з половиною цукру до стійких пік. В іншій ємності жовтки збити з цукром, що залишився. З'єднати білки і жовтки, потім акуратно вимісити лопаткою. Додати просіяні борошно й крохмаль, перемішати до однорідності.
Форму змастити олією. На дно покласти пергамент і також змастити олією. Влити тісто у форму і випікати в попередньо нагрітій до 180 градусів духовій шафі 30-40 хвилин. Готовність бісквіта перевірити увіткненою в нього сірником або зубочисткою. Якщо тісто не прилипає, то готово.
Готовий остиглий бісквіт розламати і подрібнити в блендері до крихт.
Якщо ви приготували бісквіт заздалегідь, той зберігайте його загорнутим в харчову плівку, щоб він не заветрился і не висох.
Масляний крем
Розм'якшене масло збити до пишної еластичною маси. Потім, не припиняючи збивати, додати цукрову пудру. Збивати 5-7 хвилин до отримання пишною однорідної маси. Додати згущене молоко, додати 2 столових ложки коньяку і перемішати.
Від готового крему відкласти столову ложку для прикраси тістечок. Додати в крем 3 столові ложки какао порошку і перемішати до однорідності.
Зборка тістечок
У мисці ретельно перемішати бісквітні крихти і крем.
Отриману масу розділити на рівні порції. Кожного шматка надати форму картоплі, покласти на дошку і поставити в холодильник на 30 хвилин.
У мене із запропонованих інгредієнтів вийшло 13 тістечок вагою близько 55 м кожна. Відкладений крем перекласти в кондитерський мішок. Цей крем я попередньо подкрасила харчовим барвником.
Дістати готові тістечка з холодильника, обваляти в какао порошку, прикрасити кремом із кондитерського мішка. У центр прикраси я встромила по маленькому квіточки, які були зроблені заздалегідь з цукрової мастики.
Автор: Господиня