Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Інгредієнти
    для бісквітного тіста:
    борошно пшеничне - 5 столових ложок;
    крохмаль картопляний - 1 столова ложка;
    цукровий пісок - 6 столових ложок;
    яйця - 6 штук;
    для масляного крему:
    вершкове масло - 200 г;
    какао порошок - 4 столові ложки;
    цукрова пудра - 6 столова ложка;
    згущене молоко - 100 мл;
    коньяк - 2 столові ложки.
    На виробництві тістечка Картопля зазвичай роблять з обрізків бісквіта, що випікається для тортів. У нашій домашній кулінарії випічка тортів на потік не поставлена. Стало бути, бісквіт приготуємо спеціально, можна за 1-2 дні до приготування тістечок. Сміливо можете брати свій перевірений рецепт бісквітного тіста. А я запропоную свій варіант.
    Бісквіт
    Жовтки відокремити від білків. Білки збити з половиною цукру до стійких пік. В іншій ємності жовтки збити з цукром, що залишився. З'єднати білки і жовтки, потім акуратно вимісити лопаткою. Додати просіяні борошно й крохмаль, перемішати до однорідності.
    Форму змастити олією. На дно покласти пергамент і також змастити олією. Влити тісто у форму і випікати в попередньо нагрітій до 180 градусів духовій шафі 30-40 хвилин. Готовність бісквіта перевірити увіткненою в нього сірником або зубочисткою. Якщо тісто не прилипає, то готово.
    Готовий остиглий бісквіт розламати і подрібнити в блендері до крихт.
    Якщо ви приготували бісквіт заздалегідь, той зберігайте його загорнутим в харчову плівку, щоб він не заветрился і не висох.
    Масляний крем
    Розм'якшене масло збити до пишної еластичною маси. Потім, не припиняючи збивати, додати цукрову пудру. Збивати 5-7 хвилин до отримання пишною однорідної маси. Додати згущене молоко, додати 2 столових ложки коньяку і перемішати.
    Від готового крему відкласти столову ложку для прикраси тістечок. Додати в крем 3 столові ложки какао порошку і перемішати до однорідності.
    Зборка тістечок
    У мисці ретельно перемішати бісквітні крихти і крем.
    Отриману масу розділити на рівні порції. Кожного шматка надати форму картоплі, покласти на дошку і поставити в холодильник на 30 хвилин.
    У мене із запропонованих інгредієнтів вийшло 13 тістечок вагою близько 55 м кожна. Відкладений крем перекласти в кондитерський мішок. Цей крем я попередньо подкрасила харчовим барвником.
    Дістати готові тістечка з холодильника, обваляти в какао порошку, прикрасити кремом із кондитерського мішка. У центр прикраси я встромила по маленькому квіточки, які були зроблені заздалегідь з цукрової мастики.
    Автор: Господиня