Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
Друзі, іноді так хочеться чого-небудь смачненького, правда ж? А готувати лінь або часу немає. Тому пропоную вашій увазі рецепт "ледачого" Панчо. Мені здається, його люблять дуже багато! І виходить дійсно смачно! А в моєму випадку і паска не пропав!
Інгредієнти:
* готовий бісквіт - 2 коржа (або, як у моєму випадку - паску);
* сметана жирна - 1 л;
* цукор - 7 ст.л.;
* ананас консервований - 1 банка;
* волоські горіхи - 50 гр;
шоколад - 50 гр (1/2 плитки).
Ніж жирніше візьмете сметану, тим краще! У мене була 23% - виявилося жидковато.
Збиваємо сметану дві хвилини. Потім всипаємо цукор і збиваємо ще п'ять хвилин до повного розчинення цукру.
Ананас ріжемо на шматочки. Якщо ви купили одразу порізаний, то вам пощастило. У мене вдома був такий. До речі, вся банку мені не знадобилася. Я витратила 6 кілець.
На сухій сковороді обсмажуємо горіхи хвилин п'ять, помішуючи, на невеликому вогні.
Потім даємо трохи охолонути і рубаємо великим ножем.
Ріжемо бісквіт (паска) на кубики розміром приблизно 1,5х1,5 см.
Мачаємо кожен кубик в крем сметанний і викладаємо на тарілку шаром.
Зверху посипаємо горішками.
Викладаємо шматочки ананаса. І продовжуємо в тому ж дусі формувати шари. У мене вийшло ще дві, плюс верх з бісквіта.
Відповідно завершуємо бісквітом.
У мікрохвильовці розтоплюємо шоколад. (Можна, звичайно, і на водяній бані, але у нас "ледачий" торт, тому прагнемо до простоті). Я ставила на хвилину з потужністю 70%.
З допомогою чайної ложки наносимо сітчастий малюнок і ставимо торт в холодильник.
найсмачніше, звичайно ж, на наступний день, але ми не втрималися і приступили до поїдання через 2 години. Вийшло дуже смачно!
Приємного апетиту!
Фото і рецепт: Ольга Злобіна